Katrine Werge Kassner

 

Jeg er født i 1992 og uddannet psykolog fra Aalborg Universitet i 2016, hvor jeg på kandidatuddannelsen var tilknyttet Universitetsklinikken for Voksne med fokus på terapeutisk behandling af voksne med sigefag i pædagogisk psykologi. Jeg blev autoriseret psykolog i 2020.
Jeg er medlem af Dansk Psykologforening.

Kontakt Katrine

Baggrund & Ydelser

Efter endt uddannelse arbejdede jeg som psykolog og familiebehandler i Familie- og Ungehuset i Favrskov Kommune, hvor jeg dels varetog samtalerådgivning til forældre dels varetog terapeutiske samtaler til børn og unge.

Sideløbende med denne stilling har jeg været frivillig ved Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade, hvor jeg har rådgivet unge og forældre, der har spiseforstyrrelser og/eller selvskade tæt inde på livet.

Mit år hos Familie- og Ungehuset førte mig videre til mere end tre års ansættelse hos PPR i Jammerbugt Kommune, hvor jeg har været i tæt kontakt med børn og unge med trivselsproblematikker samt forældre og fagpersonale i barnet eller dens unges omgivende miljø.

Fra PPR har jeg bred erfaring med rådgivning til både forældre og fagpersonale, men også i samtaler og psykologisk udredning af børn og unge. Som PPR-psykolog varetog jeg både en almen folkeskole foruden kommunens tilbud for børn med generelle indlæringsvanskeligheder samt en god håndfuld dagtilbud. I min stilling som PPR-psykolog var jeg ligeledes en del af familieplejeafdelingens supervisorer, hvor jeg gav supervision til plejeforældre. Min tid i PPR har således givet mig et værdifuldt grundlag og indsigt børn og unges trivsel og udvikling.

Foruden har jeg tre års erfaring som børne- og ungepsykolog ved Hejmdal Privathospital, hvor jeg har varetaget udredning af børn med neurotypiske tilstande, særligt AD(H)D og autismespektrumforstyrrelser, men også udredning af angst, OCD, depression, belastningsreaktioner o.l. Foruden udredning har mit arbejde bestået i at give terapi og behandling for førnævnte tilstande samt psykoedukation til forældre, unge og børn omhandlende neurodivergente tilstande.

Jeg arbejder særligt med

  • Samtaleterapi til børn, unge og voksne (maks. 30 år) – obs. ved de yngre børn vil der være en stor del af forældreinvolvering inde i forløbet
  • Forældrerådgivning og psykoedukation
  • Psykoedukation og rådgivning til unge med neurodivergente diagnoser, fx AD(H)D og autisme
  • Screening for iboende vanskeligheder

Jeg tilbyder forhandling for

  • OCD
  • Angst
  • Depression
  • Belastningsreaktioner
  • AD(H)D (fokus på mestring og at lære at håndtere de vanskeligheder, der følger med livet med AD(H)D)
  • Lette spiseforstyrrelser og spiseforstyrrelser under udvikling
  • Let til moderat selvskade

Jeg har erfaring med terapi til børn ned til 6 års-alderen, hvor forældre i høj grad vil være involverede i behandlingen. Ved de yngre børn arbejder jeg ofte ud fra Monstermanualen skrevet af min kollega Stine Hæk. Jeg tilbyder terapi til unge op til maks. 30 år.

Min tilgang

I min terapeutiske tilgang sikrer jeg altid efter, at barnet eller den unge skal føle sig tryg og godt tilpas i mit selskab. For mange, særligt børn og unge, kan det at tale med en psykolog, være en stor og grænseoverskridende ting at gøre, og derfor forsøger jeg altid at sikre, at den jeg sidder overfor, føler sig tryg. For mange unge kan det være svært at sidde ansigt til ansigt med et nyt menneske, og derfor anvender jeg ofte anderledes tilgange i terapien ved fx Walk and Talk, som for nogle kan gøre ”rummet” meget tryggere at være i.

Terapeutisk læner jeg mig op ad 2. og 3. bølge af kognitiv terapi og er særligt inspireret af ACT (Acceptance and Commitment Therapy) og metakognitiv terapi. Således forsøger jeg ikke sammen med den unge eller barnet at fjerne ubehag, men at ændre måden man forholder sig til sit indre ubehag på. Jeg har stor forkærlighed for at arbejde med OCD, hvor jeg inddrager flere elementer fra den klassiske kognitive terapi med fokus på eksponering. Det er dog vigtigt for mig at understrege, at min tilgang aldrig er mejslet ind i sten, og jeg altid tager udgangspunkt i den person, jeg sidder over for.

Børnebreve

Børnebreve er en stor del af min tilgang til arbejdet med børn og unge. I praksis betyder det, at jeg ifm. behandling skriver et personligt brev til barnet eller den unge for at sikre mig, at barnet har følt sig set, hørt og forstået. Et børnebrev er et værdifuldt redskab for mig som psykolog til at give barnet en personlig hilsen med på vejen. Børnebrevene anvendes nogle gange midt i et forløb, andre gange efter et endt behandlingsforløb som en reminder til barnet om alle de positive sider og styrker, barnet besidder og som en reminder om det vigtige arbejde, barnet har gjort. Jeg har modtaget enormt mange positive tilbagemeldinger og responser fra både forældrene og fra unge, der beskriver, hvor betydningsfuldt brevene har været for dem, og det betyder meget for mig som psykolog at kunne sende mine klienter godt ud i verden.

Kontakt Katrine

MidtbyPsykologerne Silkeborg
Søndergade 15, 1.sal tv.
8600 Silkeborg

Tlf.: 93 98 95 35
E-mail: katrine@midtbypsykologerne.com